Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

MHP'li Bulut'tan Soru Önergesi

MHP

YGS sınav soruları ile cevaplarının yayımlanmamasını sordu

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut YGS sınav soruları ve cevap anahtarlarının yayımlan-mamasını gündeme getirdi.
Bulut,  YGS sınav sorularının sadece % 20'lik kısmının yayımlandığını ifade ederek sınavlara katılan gençlerin netlerini tam olarak bilemediklerini ifade etti.
Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyan Milletvekili Bulut, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere yazılı soru önergesi verdiğini belirtti.
YGS sınav soruları ve cevaplarının yayımlanmamasının, Anayasamızda yer alan temel hak ve hürriyetlerden olan hak arama hürriyeti, hukuk devleti ilkesi ve idarenin şeffaflığı ilkesi ile bağdaşmadığını da sözlerine ekleyen Milletvekili Bulut, bu tutuma biran önce son verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Bulut, Başbakan'a vermiş olduğu soru önergesinde; İki basamaklı ve altı oturumlu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'nin (ÖSYS) ilk sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 23.03.2014 tarihinde yapıldığını 2 milyon öğrencinin katılımı ile gerçekleşen ve bu yönüyle de çok sayıda insanı etkileyen Yükseköğretime Geçiş Sınavı sorularının sadece yüzde 20'lik kısmı yayımlandığını, bu durumda da her testten 40'ar olmak üzere sorulan  160 sorunun yalnızca 32 tanesi kamuoyuyla paylaşıldığını ifade etti.
Bu tutumunun Anayasamızda yer alan temel hak ve hürriyetlerden olan hak arama hürriyeti, hukuk devleti ilkesi ve idarenin şeffaflığı ilkesi ile bağdaşmadığı dile getiren Bulut, Başbakan'a Anayasa ile bağdaşmayan bu tutuma ne zaman son verileceğini, soruların ve cevap anahtarlarının yayımlanarak öğrencilerimizin mağdur edilmemesi açısında bir talimatınız olacak mıdır? sorularını iletti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli